O zi de bălăceală în bazinele autorizate costă cel mult 8 lei Ca să scape de caniculă, moldovenii se înghesuie fie la puţinele ştranduri amenajate, fie la bălţile neautorizate din
O zi de bălăceală în bazinele autorizate costă cel mult 8 lei
Ca să scape de caniculă, moldovenii se înghesuie fie la puţinele ştranduri amenajate, fie la bălţile neautorizate din apropierea oraşelor.
Cei peste 300.000 de ieşeni se pot răcori într-un singur ştrand amenajat anul trecut în zona Cicoarei. Bazinele de înot devin neîncăpătoare, în special la sfârşit de săptămână. "Ştrandul este foarte plin aproape zilnic. Vin ieşeni din toate cartierele", a declarat Ioan Baciu, administratorul bazei de agrement.
Pentru patru lei de persoană, ieşenii pot închiria un şezlong cu umbreluţă. Ştrandul din Cicoarei dispune de două bazine de înot: unul olimpic cu o adâncime de până la 4,5 m şi altul pentru copii, adânc 30 de cm.
"Nu te plictiseşti la ştrand. Mai joci un fotbal sau un tenis pe terenuri şi apoi te poţi răcori", ne spune un tânăr de 19 ani.
Ştrandul din Iaşi este deschis de marţi până vineri între orele 9.00 la 19.00, iar în week-end programul începe la 8.00. Cum ştrandul de la Iaşi este neîncăpător în cele mai multe zile, o parte dintre localnici merg peste 100 de km până la Piatra Neamţ.
"Merg la ştrandul din Neamţ foarte des, cu copilul şi soţia, pentru că este mult mai frumos şi mai spaţios decât cel de la Iaşi", a spus ieşeanul Aurel Apostol.
Patru bazine la Focşani
Focşănenii sunt cei mai norocoşi moldoveni. Ei au la dispoziţie parcul Aqualand cu patru bazine de înot: două pentru copii, unul pentru adulţi şi unul pentru începători. De asemenea, a fost amenajat şi un bar acvatic.
Un alt bazin de înot a fost construit lângă restaurantul Romantic, în mijlocul unei oaze de verdeaţă. Focşănenii se mai pot relaxa şi la ce