SEMNAL ● Dulciurile, produsele fast-food, condimentele afectează sănătatea pielii
Cafeaua, dulciurile, prăjelile, lactatele grase, alimentele fast-food, chipsurile sînt interzise acneicilor. Deoarece aceste alimente agravează acneea, avertizează un studiu efectuat la Universitatea Colorado.
SEMNAL ● Dulciurile, produsele fast-food, condimentele afectează sănătatea pielii
Cafeaua, dulciurile, prăjelile, lactatele grase, alimentele fast-food, chipsurile sînt interzise acneicilor. Deoarece aceste alimente agravează acneea, avertizează un studiu efectuat la Universitatea Colorado.
Acneea, una dintre cele mai frecvente boli de piele, poate fi controlată prin intermediul dietei. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Colorado (SUA), care au stabilit o legătură între agravarea acneei şi dieta bogată în alimente fast-food, chipsuri, cartofi prăjiţi, băuturi carbogazoase. Consumul excesiv al acestor alimente accentuează simptomele acneei atît la adolescenţi, cît şi la femeile de 25, 30 sau de 40 de ani. Studiul american recomandă renunţarea la cafea, dulciuri, paste făinoase rafinate, mezeluri, condimente.
Potrivit cercetătorilor americani, dacă ţinem la sănătatea pielii nu vom bem mai mult de trei ceşti cu cafea pe zi. Explicaţia: cafeaua stimulează secreţia de cortizol (hormon al stresului), iar stresul este una dintre cauzele principale ale acneei, mai ales la adulţi. Deosebit de periculoase sînt cafelele cu mult zahăr băute pe stomacul gol. De asemenea, ciocolata, îngheţata, torturile sau bomboanele stimulează creşterea secreţiei de sebum, agravînd acneea. Pentru a evita acest lucru, nutriţioniştii ne sfătuiesc să bem sucuri din fructe proaspete, apă cu lămîie sau ceai verde şi dulciurile rafinate să le înlocuim cu fructele crude.
GRĂSIMILE. Evitaţi alimentele prăjite, maioneze