O comisie va stabili dacă băieţelul a fost supus unor rele tratamente. În acest caz, cadrele medicale riscă sancţiuni penale. Sursa: Dan Badea
Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş a solicitat ieri o evaluare medicală a băieţelului de 3 ani care a fost legat de pat cu tifon de cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Astfel, o comisie mixtă formată din specialişti de la Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Argeş şi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului va stabili dacă Alexandru Micu a avut de suferit în urma imobilizării. În cazul în care se constată că a fost vorba despre rele tratamente aplicate unui minor, medicii şi asistentele implicate în acest caz riscă să li se întocmească dosare penale.
„Credem că a fost un abuz“
Adrian Macovei, şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş, susţine că este absolut necesară evaluarea stării fizice şi psihice a copilului. „Considerăm că ceea ce i s-a întâmplat băieţelului este un abuz. În plus, putem demonstra că acest copil nu a avut un drept stipulat prin lege: accesul la servicii medicale. Acea susţinere a copilului de mijloc a fost o imobilizare silnică, un abuz fizic, ce nu putea fi justificat de nicio boală. Putea fi legat de pat doar dacă era nebun. Neexistând o cauză, credem că a fost un abuz. Luni, comisia medicală va da un verdict final cu privire la traumele suferite de copil. Dacă se va dovedi că s-a ales cu traume fizice sau psihice, medicii şi asistentele care l-au avut în grijă vor fi daţi pe mâna Parchetului şi a poliţiei pentru rele tratamente“, susţine Adrian Macovei. Din comisia mixtă fac parte specialişti din mai multe domenii de medicină şi asistenţă socială: psiho-pediatru, medic legist, asistent maternal şi pediatru.
Adrian Macovei, şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Argeş: "Dacă se va dovedi că s-a ales cu traume fi