CE BEM, CE MÎNCĂM
"Foietajul cu caşcaval" Boromir este un produs de patiserie care are în compoziţie: "Făină de grîu, apă, grăsimi vegetale hidrogenate (n.r. – margarină), caşcaval 12%, ameliator pentru făină (alfa amilază, fosfolipaze, acid ascorbic E 300, cisteină)".
CE BEM, CE MÎNCĂM
"Foietajul cu caşcaval" Boromir este un produs de patiserie care are în compoziţie: "Făină de grîu, apă, grăsimi vegetale hidrogenate (n.r. – margarină), caşcaval 12%, ameliator pentru făină (alfa amilază, fosfolipaze, acid ascorbic E 300, cisteină)".
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că foitajul conţine o cantitate apreciabilă de grăsimi hidrogenate periculoase pentru sănătate (după cum rezultă din lista de ingrediente, acestea ocupă locul 3) şi care, totodată, imprimă o înaltă densitate calorică produsului. De asemenea, şi caşcavalul are o densitate energetică mare, transformînd produsul într-o bombă calorică. Caşcavalul conţine grăsimi animale saturate aterogene care pun în pericol sănătatea sistemului cardiovascular. Aceste caracteristici sînt frecvent întîlnite la produsele din categoria foitajelor.
Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, celor cu afecţiuni cardiovasculare şi cerebrovasculare, cu afecţiuni hepato-renale, cancere. Foietajul cu caşcaval va fi consumat de diabetici numai cu avizul medicului curant. Suferinzilor de celiachie le este interzis consumul acestui produs.
CE BEM, CE MÎNCĂM
"Foietajul cu caşcaval" Boromir este un produs de patiserie care are în compoziţie: "Făină de grîu, apă, grăsimi vegetale hidrogenate (n.r. – margarină), caşcaval 12%, ameliator pentru făină (alfa amilază, fosfolipaze, acid ascorbic E 300, cisteină)".
CE BE