Atentie maxima! Nu tot ce puneti in farfurie e sanatos!
Alimentatia naturista nu e ferita de riscuri. Desi, in principiu, e mult mai sanatoasa decat hrana compusa majoritar din carne si din grasimi, multe din produsele folosite contin compusi care pot avea un efect puternic asupra unui organism, mai ales bolnav
Apa - evitati prepararea ceaiurilor folosind apa de la robinet. Amestecata cu clor - un element foarte activ si agresiv, a carui folosire a fost interzisa in toate tarile civilizate - poate provoca combinatii chimice nocive. Apa fiarta nu se foloseste dupa mai mult de 24 de ore de cand a fost pregatita, pentru ca devine toxica. Este saraca in oxigen si absoarbe din aer multi virusi, bacterii si microorganisme. Folosirea permanenta poate provoca litiaza renala. Apa fiarta se consuma imediat dupa fierbere, sub forma de ceai, supa etc. Bauturile ambalate in cutii de aluminiu (berea, sucuri si altele), contin un conservant care provoaca producerea hormonilor feminini in organismul barbatesc. Barbatii care beau mai mult de 5 cutii pe zi risca sa se aleaga nu numai cu o burta mare ci si cu impotenta si cu marirea sanilor. Berea este o bautura foarte apreciata si foarte consumata, in special de barbati. Dar trebuie sa se stie ca, in timp ce ea se evapora, elimina substante care ajung in mucoasa nazofaringiana si conduc la scaderea libidoului (apetitului sexual). Bobul si fasolea, consumate timp indelungat, conduc, uneori, la aparitia durerilor de picioare si la periostita dentara. De asemenea, ceaiul din pastai de fasole, recomandat mai ales celor bolnavi de diabet zaharat, reduce, ce-i drept, nivelul zaharului cu 35% dar, tot cu atat se inrautateste si vederea bolnavului. Bostanul si dovleceii contin alcaloizi care provoaca inflamarea amigdalelor, iar folosirea indelungata a semintelor poate provoca uneori furunculoza. De asemenea, consumul d