Peste 2.800 de absolvenţi ai Politehnicii au jurat ieri, în robe şi în şlapi, că îşi vor respecta meseria. Sursa: Mediafax
Jur să apăr prestigiul şcolii în care m-am format şi al cărei ambasador devin!“, au rostit ieri, la Sala Palatului din Capitală, 2.800 de viitori ingineri, fericiţi că au câştigat o luptă în drumul lor spre cariera tehnică. Canicula din prima parte a zilei de ieri i-a făcut pe proaspeţii ingineri să adopte ţinute sumare pe sub veşmintele solemne de la încheierea studiilor.
„Adio, dar rămân la şcoală!“
Fustele mini, bermudele, maieurile sau tricourile viu colorate, papucii din piele, plastic sau pânză au creat impresia că robele şi tocile sunt doar o uniformă de circumstanţă în drumul absolvenţilor spre berăriile la care şi-au făcut din timp rezervare, pentru un ultim bal studenţesc. Conştienţi că doar cu o diplomă de licenţă nu mai pot convinge patronii că sunt bine pregătiţi, foarte mulţi vor să continue studiile şi să intre în posesia diplomelor de master sau doctor, în specialitatea aleasă.
„Ne-am lovit de foarte multe ori de cerinţele angajatorilor, care erau cu mult peste informaţia primită de noi în facultate. Noroc cu noile programe pe care le aplicăm acum şi care sunt de ultimă oră peste tot în lume! Ele reprezintă un avantaj pentru noi, pentru că acum 3-4 ani nu existau“, spune Valentin Constantinescu, de 24 de ani, absolvent cu media 9,25 al specialităţii Energetică.
El îşi va petrece vacanţa în Grecia, iar excursia nu e un premiu din partea părinţilor. Pur şi simplu, a muncit pentru banii aceştia: „Eu - ca mulţi dintre colegii mei, de altfel - muncesc de aproape doi ani. Cât se câştigă ? Între 1.200 şi 2.000 de lei lunar“.
JURĂMÂNT
Promisiuni la startul în viaţă: cinste şi demnitate
„Eu, absolvent al Universităţii Politehnice din Bucu