Primele ore îl prind pe Alexandru Conovaru la matinalul de la B1 TV, iar seara - pe scândura scenei. La televiziunea B1 TV, fişa postului reclamă un regim spartan: Conovaru se trezeşte la
Primele ore îl prind pe Alexandru Conovaru la matinalul de la B1 TV, iar seara - pe scândura scenei.
La televiziunea B1 TV, fişa postului reclamă un regim spartan: Conovaru se trezeşte la 4.45, la 6.20 este deja "la post" cu nasu-n ziare, iar la 7.00 intră în direct, cu "710". "Emisiunea se cheamă aşa pentru că începe la 7.00 şi se termină la 10.00.
Aventura mea cu televiziunea a început de mic, la Tip-Top Mini-Top. Am fost co-prezentator la "Iartă-mă", unde duceam florile la sate, la oamenii ăia care se împăcau... Am fost producător general la Pro TV.
Televiziunea este o ramură a meserie mele care mă ajută. Oamenii zic: "Hai să-l vedem pe Conovaru cum este şi la teatru, că la TV îl vedem în fiecare dimineaţă".
Marea dragoste este, evident, scena. N-aş renunţa pentru nimic în lume. Doar că nu pot să trăiesc doar din actorie. În acest context, televiziunea joacă un rol fundamental în existenţa actorului: "Mă ajută să-mi plătesc lumina, gazul, telefonul... Şi îmi oferă plăcerea de a face ceva interesant.
Ce nu-mi place deloc la emisiunea mea, este ora", "răbufneşte" într-un puseu de sinceritate, după un an şi jumătate de sculat cu noaptea-n cap. "Directul este o lecţie din care înveţi să te autosancţionezi, când spui o bâlbă, când te repeţi sau mai trânteşti o cacofonie. În trei ore de live, se întâmplă să mai faci câte una... Dacă foloseşti autoironia, te poţi salva în ochii publicului".
Joacă în patru spectacole
Pe actorul Conovaru l-am văzut sâmbătă seara, "live", alături de Delia Nartea, pe scena Teatrului de Comedie, în spectacolul regizat de Vlad Masaci, "Fata de mătase artificială". Joacă rolul unui bărbat educat, din Berli