Sacrificarile de bovine în unitatile industriale specializate au crescut anul trecut cu 36,1 la suta, de la 155.505 capete în 2006, la 211.561 în 2007, conform datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Deasemenea, si sacrificarile de porcine au înregistrat o crestere cu 29 la suta în 2007, dupa numarul de capete, pâna la 2,11 milioane porci anul trecut, comparativ cu doar 1,64 milioane capete în 2006.
Atât productia de carne de bovine cât si cea de porcine a crescut în 2007 fata de anul precedent cu peste 31 la suta, înregistrându-se o productie de 43.477 tone de carne de bovine si de 162.250 tone de carne de porcine.
Conform INS, în 2007, numarul de ovine si caprine sacrificate în unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 19,6 la suta, pâna la 187.586 capete, productia de carne fiind, de asemenea, în scadere cu 27,8 la suta (1.849 tone).
În schimb, numarul de pasari sacrificate în abatoare a crescut în 2007 fata de anul precedent cu 13,4 la suta, ajungând la 131,46 milioane, iar productia de carne de pasare cu 14,7 la suta (211.409 tone).
Sacrificarile de bovine în unitatile industriale specializate au crescut anul trecut cu 36,1 la suta, de la 155.505 capete în 2006, la 211.561 în 2007, conform datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Deasemenea, si sacrificarile de porcine au înregistrat o crestere cu 29 la suta în 2007, dupa numarul de capete, pâna la 2,11 milioane porci anul trecut, comparativ cu doar 1,64 milioane capete în 2006.
Atât productia de carne de bovine cât si cea de porcine a crescut în 2007 fata de anul precedent cu peste 31 la suta, înregistrându-se o productie de 43.477 tone de carne de bovine si de 162.250 tone de carne de porcine.
Conform INS, în 2007, numarul de ovine si caprine sacrificate în unitatile industriale specializate