Nicolae Linca, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 1956, a fost inmormantat duminica in curtea bisericii greco-catolice din satul Feisa, judetul Alba, acolo unde fostul pugilist si-a trait ultimii ani din viata, alaturi de sotia sa.
Slujba de inmormantare a fostului pugilist, singurul roman campion olimpic la box, a fost oficiata de un sobor de preoti. Mai multe persoane au evocat personalitatea acestuia, iar foarte multi oameni au transmis condoleante.
Fostul campion olimpic la box a avut parte si de o ceremonie speciala la finalul slujbei de inmormantare, cand 20 de jandarmi au purtat sicriul spre groapa si i-au dat onorul tragand in aer mai multe salve de foc.
Cateva sute de persoane au participat la inmormantare, printre acestia aflandu-se si fostul campion la box Mihai Leu, un apropiat al familiei lui Nicolae Linca, dar si numeroase personalitati locale si judetene, reprezentanti ai conducerii Clubului Dinamo Bucuresti, dar si membrii Clubului de Box Nicolae Linca din Alba Iulia.
Nicolae Linca a murit vineri seara, la varsta de 79 de ani, dupa 18 ani in care a luptat cu boala. In 1990, Linca a fost diagnosticat cu Parkinson si coxartroza (afectiune grava la nivelul soldului), iar ulterior medicii au stabilit ca fostul pugilisit suferea de Alzheimer.
Numeroase personalitati ale vietii publice si politice din Romania au trimis coroane de flori si mesaje de condoleanta familiei lui Nicolae Linca, printre acestia regasindu-se presedinte Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, dar si presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu.
Nicolae Linca, nascut la 2 ianuarie 1929, a fost medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Melbourne (1956, categoria 67 de kilograme), ramand in istorie dupa ce a castigat finala olimpica din Australia, impotriva irlandezului Fred Treidt, avand fractu