Simbata dimineata s-a vernisat la Cercul militar expozitia de cartofilie, ce a avut ca subiect Braila, asa cum a fost si Braila, asa cum este. Colonelul in rezerva Petru Gurau a amintit celor prezenti motivele pentru care a fost realizata aceasta expozitie: se implinesc 640 de ani de la atestarea documentara a orasului si pina acum numai Muzeul Brailei a marcat momentul, se mai implinesc 180 de ani de eliberarea Brailei de sub dominatia turca, alti 40 de ani de cind a aparut pe harta tarii judetul Braila. De asemenea, pe 29 iunie se sarbatoreste Ziua Dunarii. Petru Gurau a mai amintit citeva elemente legate de Ziua Dunarii, de conventia privind protectia fluviului, care a fost semnata la Sofia. Profesorul Ioan Constantin Munteanu a prezentat apoi importanta Dunarii pentru istoria Brailei si a vorbit despre strazile orasului, planurile lui urbanistice, concluzia fiind aceea ca renasterea orasului tot de Dunare trebuie sa fie legata.
Expozitia de cartofilie dedicata Brailei cuprinde aproximativ 180 de carti postale vechi, achizitionate in special din Franta si Italia si alte 150 de vederi cu Braila moderna si timbre cu aceeasi tema. De remarcat faptul ca vechile carti postale, ce apartin colectionarului Radu Albinel, sint unele dintre cele mai valoroase, fiecare exemplar costind aproximativ 100 de lei. In final, pe un ecran au fost proiectate imagini cu Dunarea, de la izvoare pina la varsare.
Expozitia a fost realizata prin contributia a trei persoane, Radu Albinel, Ivan Ioan si Petre Maravela.
Simbata dimineata s-a vernisat la Cercul militar expozitia de cartofilie, ce a avut ca subiect Braila, asa cum a fost si Braila, asa cum este. Colonelul in rezerva Petru Gurau a amintit celor prezenti motivele pentru care a fost realizata aceasta expozitie: se implinesc 640 de ani de la atestarea documentara a orasului si pina acum numai Muzeul Braile