Ministerul Educatiei a respins acuzatiile de frauda la Bacalaureat aduse de profesorul bucurestean Gheorghe Radulescu, care a declarat ca a gasit 50 de lucrari identince la acelasi liceu. Un comunicat al Ministerului arata ca profesorul ar fi corectat numai 17 lucrari din cele 60 care ii erau destinate si ca "al doilea profesor corector, care avea aceleasi 60 de lucrari, a declarat pe proprie raspundere ca tezele incriminate nu sunt identice. Singurul lucru aproximativ asemanator intre ele sunt sintagme invatate la scoala".
Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului dezminte acuzatiile profesorului Gheorghe Radulescu, potrivit caruia examenul a fost fraudat, numindu-le "dezinformari grosolane".
"Domnul Gheorghe Radulescu a corectat doar 17 lucrari din cele 60 care ii erau destinate, si nu peste 50, asa cum a sustinut. De asemenea, dumnealui a notat fiecare lucrare cu note de la 2 la 10, asa cum reiese din borderoul de corectare, lucru care infirma faptul ca acestea ar fi fost „trase la indigo”, se arata in comunicatul Ministerului.
"In caz contrar, notele ar fi trebuit sa fie identice. In acelasi timp, aceasta informatie infirma asertiunea sa, conform careia nu ar fi pus note lucrarilor. Al doilea profesor corector, care avea aceleasi 60 de lucrari, a declarat pe proprie raspundere ca tezele incriminate nu sunt identice", se mai precizeaza in document .
Potrivit Ministerului Educatiei, "singurul lucru aproximativ asemanator intre ele sunt sintagme invatate la scoala, lucru normal daca elevii care au sustinut examenul au invatat dupa aceleasi materiale sau au invatat in liceu la clasa aceluiasi profesor. Pentru o intelegere mai exacta a afirmatiei anterioare, precizam ca majoritatea elevilor si a celor care nu mai sunt elevi obisnuiesc sa uziteze in procesul de invatare sintagme. Un exemplu celebru in acest sens este