Aproape 40% dintre angajati, in special barbatii, si-ar schimba permanent domiciliul pentru un loc de munca mai bine platit in strainatate, arata un studiu realizat de agentia internationala specializata in recrutare si leasing de personal Manpower.
O parte dintre respondenti au spus ca si-ar schimba domiciliul pentru o perioada de mai putin de sase luni sau cuprinsa intre un an si trei ani, intre patru si sase ani, sapte si noua ani, in timp ce aproape jumatate - 40,5% - spun ca si-ar schimba permanent domiciliul.
Cu un numar atat de mare al angajatilor care ar migra in strainatate pentru un loc de munca mai bun, companiile ar trebui sa se promoveze mai bine pentru a atrage atentia unor potentiali angajati, sunt de parere autorii studiului.
Printre angajatii care au experimentat deja schimbarea domiciliului se numara cei din Portugalia, unde aproape 86% au facut acest lucru, Taiwan - 66,5%, Orientul Mijlociu - 61,6%, Irlanda - 53,9% si Germania - 45,7%.
Potrivit datelor neoficiale, aproximativ 10% din populatia Romaniei lucreaza in strainatate. Iar datele unui studiu realizat anul trecut de Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale (INCSMPS) arata ca aproape 35% dintre romani ar fi dispusi sa plece in strainatate pentru un job mai bine platit.
Studiul a mai evidentiat ca cei mai receptivi la relocare sunt angajatii cu varste pana in 30 de ani. Daca barbatii inclina pentru perioade mai mari de relocare, femeile opteaza pentru transferuri care variaza de la mai putin de sase luni sau intre un an si trei ani.
Ca destinatii preferate in care ar dori sa lucreze, angajatii au ales SUA, Marea Britanie si Spania. Statele Unite sunt destinatia preferata de pe continentul nord-american, in timp ce China ocupa locul intai in topul tarilor din regiunea Asia-Pacific, iar Marea Britanie es