Reprezentantii celor mai mari distribuitorii de gaz din Romania, companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud, au fost audiati luni la Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor. Directorul general al E.ON Gaz Romania, Frank Hajdinjak, a declarat ca E.ON Gaz va solicita la sfarsitul anului o noua majorare a tarifului la gaze pentru a acoperi pierderile companiei. Hajdinjak a explicat ca la baza acestei cereri de majorarea sta la cresterea pretului la gazele din import.
Directorul E.OM Gaz a declarat ca pretul gazelor de import ar putea sa urce la 600 de dolari pe mia de metri cubi, de la nivelul actual de circa 480 dolari pe mia de metri cubi, fapt care va forta compania sa majoreze la randul sau tarifele.
Directorul E.ON Gaz Romania a declarat in fata membrilor comisiei de industrii din Camera Deputatilor ca ar putea avea dificultati in acoperirea cererii de gaze din partea consumatorilor in perioada de iarna.
Acesta a explicat ca aceasta situatie s-a creat dupa ce Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o majorare a preturilor, la 1 iulie, cu doar 12,5% si nu cu 25% asa cum solicitasera E.ON Gaz si Distrigaz Sud.
"Vom avea probleme cu inmagazinarea, daca va fi o iarna friguroasa ne este teama ca nu vom putea acoperi in totalitate cererea. Spre sfarsitul anului vom fi nevoiti sa cerem o noua crestere de pret la gaze, pentru a ne acoperi pierderile", a declarat directorul general al E.ON Gaz Romania. Reprezentantii celor mai mari distribuitorii de gaz din Romania, companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud, au fost audiati luni la Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor. Directorul general al E.ON Gaz Romania, Frank Hajdinjak, a declarat ca E.ON Gaz va solicita la sfarsitul anului o noua majorare a tarifului la gaze pentru a acoperi pierderile companiei. Hajdinjak a explicat ca la