Canicula de afară a fost înteţită şi de focurile care ardeau sub ceaune şi în cuptoarele amenajate pe terasa Hotelului Flora, unde s-a desfăşurat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, ediţia a III-a Soare, valuri, nisip fin, căldură, multă căldură, într-un cuvînt: Mamaia. Canicula de afară a fost înteţită şi de focurile care ardeau sub ceaune şi în cuptoarele amenajate pe terasa Hotelului Flora, unde s-a desfăşurat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, ediţia a III-a. Cu siguranţă a fost cel mai important eveniment de gen al verii, la care bucătari amatori şi profesionişti s-au întrecut în arta preparării bucatelor.
“Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber este, în primul rînd, un proiect cultural şi nicidecum unul de specialitate. Am reuşit să creăm un spaţiu al acestei arte în care oameni de diverse profesii se întîlnesc şi, timp de trei zile, vorbesc «limba mîncării»“, ne-a spus Iulia Drăguţ, preşedinta Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), organizatoarea competiţiei.
Concursul a avut două secţiuni distincte: Artă culinară şi Gătit în aer liber. Ediţia a treia a fost ceva mai “complicată” decît celelalte două (care au avut loc la Gilău şi Azuga); din cauza căldurii,alimentele, mai ales cele care au participat la secţiunea artă culinară, au necesitat o mai mare responsabilitate în păstrare şi depozitare din partea bucătarilor. “Grupa Artă culinară şi preparate reci impune o pregătire şi un profesionalism mai ridicat şi, în acelaşi timp, calificare, pricepere şi multă artă în modul de prezentare a produselor din partea bucătarilor”, ne-a declarat Dumitru Burtea.
La secţiunea Gătit în aer liber au participat 22 de echipe, în cea mai mare parte de amatori. S-au evidenţiat în mod clar, dintre amatori, echipa Clubul Presa de Vin (din componenţa căreia a făcut parte Cosmin Florescu-Zidurean)