Tot mai multe persoane încearcă noi variante de relaxare, pe lângă clasicele sejururi la mare, cum ar fi caiac-canoe, speoturism şi ciclismul montan Circa 5.000 de turişti încearcă
Tot mai multe persoane încearcă noi variante de relaxare, pe lângă clasicele sejururi la mare, cum ar fi caiac-canoe, speoturism şi ciclismul montan
Circa 5.000 de turişti încearcă anual raftingul pe apele învolburate ale Jiului ori ale Bistriţei. În România, starea infrastructurii împiedică dezvoltarea în masă a acestei forme de turism.
Când v-aţi plictisit de soare, mare, plajă sau de urcatul cu telecabina ori cu telescaunul la munte şi dacă starea de sănătate vă permite, puteţi încerca o altă formă de turism. Puteţi alege între rafting - caiac - canoe, drumeţie, alpinism, canioane, speoturism, escaladă, ciclism montan ori programe de aventură.
Tot mai multe firme oferă aceste servicii desfăşurate în condiţii de siguranţă, pentru un număr tot mai mare de clienţi de la an la an. Din păcate, numărul acestora nu poate creşte foarte mult, ca şi cifra de afaceri a companiilor care oferă aceste servicii, pentru că majoritatea activităţilor se desfăşoară numai cinci luni pe an şi depind, de cele mai multe ori, de condiţiile meteo.
De exemplu, pentru rafting este nevoie ca nivelul râului să fie de o anumită dimensiune, şi când apele scad din cauza căldurii, e mai greu de practicat acest "sport", explică Sabin Cornoiu, preşedinte Salvamont Gorj.
Drumeţia montană, preferata clienţilor
Directorul general al agenţiei de turism Outdoor Holidays, Dan Ştefan Sendriuc, a declarat pentru NewsIn că majoritatea turiştilor care practică turismul de aventură preferă drumeţia montană.
"Majoritatea turiştilor preferă drumeţia montană. Promovăm însă de ceva vreme, cu rezultate pozitive, canoe în Delta Dunării, pentru cei pasionaţi sau <> de ornitologie sau