Sfârşitul de săptămână oferă cele mai bune prilejuri pentru a organiza picnicuri. Familia sau prietenii se adună şi petrec câteva ore la iarbă verde.O masă la iarbă verde necesită mai multă organizare şi atenţie decât una obişnuită, tocmai pentru că trebuie să aduceţi cu dumneavoastră toate ustensilele şi ingredientele de care aţi putea avea nevoie. Din fericire, orice poate fi transportat în siguranţă din frigider până pe pătura de picnic, fără să se altereze, datorită noilor tehnologii şi recipiente existente pe piaţă. Cu toate acestea, atunci când mergeţi la picnic, nu încercaţi să gătiţi un meniu complet, care să mulţumească pe toată lumea. În schimb, umpleţi coşul cu alimente variate, din care oricine să-şi poată alege ce doreşte.
Ce fel de mâncare luăm Dacă hotărâţi să mergeţi la picnic pe jos sau cu bicicleta, cel mai bine ar fi să luaţi cu dumneavoastră alimente compacte, nu foarte grele, dar săţioase, pentru că veţi depune ceva efort până ajungeţi. Puteţi lua, de exemplu, diverse tipuri de brânzeturi, carne afumată, pâine feliată, de preferat, baghetă pentru că ocupă mai puţin loc, fructe, nuci sau alune şi prăjiturele bogate în fibre. Toate acestea vor încăpea cu siguranţă într-o sacoşă frigorifică sau într-un rucsac şi vor fi uşor de transportat. Dacă mergeţi cu maşina, puteţi lua cu dumneavoastră o ladă frigorifică. În plus, chiar şi pentru pretenţioşi, grătarul făcut la iarbă verde va ţine loc oricărui fel de mâncare. Atunci când hotărâţi ce alimente să luaţi la picnic, ţineţi seama de faptul că activităţile desfăşurate în aer liber cresc pofta de mâncare. Pentru a vă potoli puţin foamea înainte ca felurile principale de mâncare să fie pregătite, puteţi consuma legume şi fructe, dar şi alte bunătăţi pregătite în casă. Puteţi consuma sucuri de fructe sau cocteiluri slab alcoolizate, dar puteţi la fel de bine să beţi bere sau vin, în funcţie