Uraganele, inundaţiile şi seceta vor concentra populaţia globului pe arii din ce în ce mai restrânse. Schimbarea climei provoacă deja foamete, conflicte şi migraţii intense, iar neplăcerile
Uraganele, inundaţiile şi seceta vor concentra populaţia globului pe arii din ce în ce mai restrânse. Schimbarea climei provoacă deja foamete, conflicte şi migraţii intense, iar neplăcerile se vor accentua în anii care vor veni.
Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite avertizează că numărul persoanelor nevoite să migreze se află într-o creştere alarmantă faţă de 2006, în special pe continentul african.
"Migraţia forţată, impusă de încălzirea globală, a luat proporţii îngrijorătoare, începând de anul trecut", a declarat, în cadrul unei conferinţe internaţionale pe teme de mediu, înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Antonio Guterres.
Degradarea mediului înconjurător a devenit deja una dintre problemele majore cu care se confruntă omenirea, iar Europa ar putea fi invadată în mai puţin de zece ani de refugiaţii veniţi din sudul Asiei.
Numărul refugiaţilor climatici a ajuns deja la 37 de milioane, iar uraganele, inundaţiile şi seceta vor concentra populaţia globului pe arii din ce în ce mai restrânse, provocând conflicte
Schimbarea climei provoacă foamete, conflicte şi migraţii intense. Oamenii sunt ameninţaţi de catastrofe ecologice, de poluare şi de lipsa apei potabile.
Schimbările climatice determină din ce în mai mulţi oameni să-şi părăsească locuinţele şi să se refugieze pe alte teritorii care, deocamdată, nu sunt atinse de furia naturii dezlănţuite. Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite a avertizat, de curând, că numărul persoanelor nevoite să migreze se află într-o creştere alarmantă faţă de 2006, în special pe continentul african.
"Acest fenomen de migraţie forţ