Consumul frecvent de legume verzi reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 la femei, se arată într-un studiu din New Orleans. Rezultatele cercetării, publicate într-o revistă de specialitate, arată că riscul de diabet este diminuat cu cel puţin zece procente la fiecare masă „verde” zilnică. Cercetătorii au analizat un grup de peste70.000 de femei sănătoase, timp de 18 ani. După această perioadă, au observat că apariţia diabetului nu are nici o legătură cu consumul general de fructe şi legume, ci numai cu consumul de vegetale verzi. Îngrijorător este că s-a observat o uşoară creştere a riscului de diabet la femeile care consumau frecvent suc de fructe.
Deşi unii au apreciat că studiul are anumite limite, deoarece timp de 18 ani e posibil ca multe femei să îşi schimbe stilul alimentar, important este că se axează tot pe promovarea unei diete bogate în legume verzi, ca factor preventiv în diabetul de tip 2. Cercetătorii au declarat că acest studiu nu este decât o altă bilă albă în sectorul legumelor verzi, beneficiile acestora fiind relevate şi în alte cercetări. Conform estimărilor, peste 19 milioane de persoane din UE suferă de diabet, iar numărul acestora va trece de 26 milioane până în anul 2030. (E.H.)
Consumul frecvent de legume verzi reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 la femei, se arată într-un studiu din New Orleans. Rezultatele cercetării, publicate într-o revistă de specialitate, arată că riscul de diabet este diminuat cu cel puţin zece procente la fiecare masă „verde” zilnică. Cercetătorii au analizat un grup de peste70.000 de femei sănătoase, timp de 18 ani. După această perioadă, au observat că apariţia diabetului nu are nici o legătură cu consumul general de fructe şi legume, ci numai cu consumul de vegetale verzi. Îngrijorător este că s-a observat o uşoară creştere a riscului de diabet la femeile care consumau frecvent suc de fr