Dezvoltatorii din Timiş care au ales să construiască locuinţe cu materiale de construcţii alternative spun că, anul acesta, au dat lovitura Costuri mai mici şi un timp scurt de
Dezvoltatorii din Timiş care au ales să construiască locuinţe cu materiale de construcţii alternative spun că, anul acesta, au dat lovitura
Costuri mai mici şi un timp scurt de execuţie. Acestea sunt principalele avantaje ale caselor din lemn. O raritate în peisajul bucureştean, aceste locuinţe împânzesc Banatul. Societăţile locale care ridică astfel de imobile şi-au depăşit în doar jumătate de an targetul de vânzări propus pe 2008, iar despre anul viitor spun că se aşteaptă la o dublare a afacerilor.
Zeci de case pe structură de lemn au apărut în Timiş, iar dezvoltatorii imobiliari care au investit în domeniu constată că nu au dat greş. Reticenţa faţă de materialele alternative a celor care intenţionează să-şi construiască o locuinţă pare să fie de domeniul trecutului.
"Am atins 4.000 de metri pătraţi construiţi anul acesta şi ne-am depăşit targetul. Anul viitor ne-am propus să construim 10.000 de metri pătraţi, comenzile de astfel de case fiind tot mai mari", a declarat Dumitru Chiulan, administratorul unei fabrici de case de lemn de la Săcălaz.
De la mansarde din lemn la imobile pe trei niveluri
El a adăugat că persoanele interesate de acest tip de case sunt tot mai bine informate. Ştiu deja avantajele unei astfel de investiţii: transferul termic redus, consum mai mic de materiale, termen scurt de construcţie şi rezistenţa la seism.
Dacă în urmă cu trei ani, materialele de construcţii alternative erau folosite în special pentru mansardări, de anul acesta se fac şi case care au parter, un etaj şi mansardă, construite pe structură de lemn.
"Lemnul stratificat, un produs ce are o rezistenţă cu 30 la sută mai mare decât lemnul masiv,