Vara, poţi avea straturi pline de flori albastre, albe şi roşii.
Cu ajutorul culorilor florilor poţi realiza o grădină deosebit de atractivă. De aceea, atunci când o amenajezi, trebuie să iei în calcul şi acest element esenţial, care poate fi considerat o „unealtă“ de design pentru amenajările de exterior. De altfel, culoarea atrage sau respinge, sugerează prospeţime sau căldură, modifică percepţia spaţiului şi conferă fiecărui loc o ambianţă proprie.
În acelaşi strat de flori sau într-o grădină mică, o mare varietate de culori dă un ansamblu uşor disparat. De aceea, câteva culori sunt suficiente. Utilizând doar o singură culoare, dar multiple nuanţe, vei asigura grădinii o amenajare dinamică şi originală.
Acelaşi efect se poate obţine şi prin asocierea a două culori apropiate, de exemplu portocaliu şi ro- şu, sau a unora contrastante, de exemplu galben şi violet.
Pe de altă parte, schimbarea culorilor din grădină în funcţie de sezon dă o notă particulară acesteia.
Astfel, primăvara, straturile de flori vor fi înveselite de prezenţa celor de culori foarte vii. În mijlocul verii, grădina poate degaja un aer poetic, prin asocierea perenelor (plante care trăiesc şi rodesc mai mulţi ani fără să fie nevoie de o nouă însămânţare) cu flori bleu, roz şi albe.
Mai târziu, toamna, florile violet ale steluţelor (aster sp.) oferă un contrast interesant spicelor bej sau aurii ale gramineelor.
Galben. Chiar pe timp noros, galbenul, culoare veselă prin excelenţă, rămâne foarte luminos. Cel mai bun efect îl produce la umbră sau sub un cer acoperit. Expus la soarele de după-amiază, devine orbitor, pe punctul de a obosi ochiul. De aceea, este bine să se asocieze cu plante cu frunze gri sau cu flori albe ori bleu-pal. Tovarăş al roşului şi portocaliului, galbenul se îmbină foarte bine cu bleu ş