Un teren in suprafata de 517,56 de metri patrati de pe Soseaua Giurgiului din apropiere de Drumul Gazarului a fost defrisat de curand.
Bucata de pamant a fost spatiu verde pentru blocurile din imprejurimi. Locuitorii zonei au sesizat ca spatiul lor a fost ingradit cu garduri foarte inalte.
Pe Soseaua Giurgiului, tot din zona Drumul Gazarului, mai multe spatii verzi si-au pierdut insemnatatea. De curand, un alt gard a imprejmuit spatiul verde al unui bloc. Locatarii au cerut date despre "proiectul" din spatele gardurilor, insa nu au primit niciun raspuns, relateaza, miercuri, Jurnalul National.
Le este teama ca si al doilea teren va avea soarta primului. Ceva mai departe, o cladire noua sfideaza peisajul. Acolo a fost un rond frumos de trandafiri. Acum, o vila noua, vopsita in culori vesele si cu un gard dublu de beton, sfideaza zona altadata verde. Vecinii sunt dezamagiti, pentru ca, de la o zi la alta, spatiul lor verde se diminueaza.
"Smecheria" a fost urmatoarea: terenul a fost trecut in Planul de Urbanism General (PUG) ca zona construibila, potrivit principiului "nu se vede terenul de copaci".
Odata incadrat ca zona destinata locuintelor, avizele pentru construirea blocului au primit verde pe toate liniile. Desfasurarea de forte a inceput deci cu PUG-ul aprobat de Consiliul Municipiului Bucuresti prin HCGMB nr. 269/2000. Astfel, terenul din Soseaua Giurgiului nr. 164 F devine L3, zona destinata locuintelor colective cu maxim P+3, P+4.
Transformarea pe hartie a unei zone verzi intr-una construibila este deja o manevra clasica si, in lipsa unei legislatii adecvate, aceasta manevra nu va face decat sa rapeasca tot mai multe zone verzi.
Astfel, pasul urmator pentru blocul de pe spatiul verde a fost Planul de Urbanism Zonal (PUZ), aprobat deja de consiliul local.
Un t