Cunoscute pentru conţinutul ridicat de vitamina E şi minerale, migdalele au dovedit că au şi efecte probiotice. Cercetătorii din California au descoperit că migdalele nu doar reduc nivelul colesterolului şi combat apariţia diabetului, ci cresc flora intestinală, necesară pentru buna funcţionare a organismului. Specialiştii spun că secretul stă în concentraţia mare de lipide care se găseşte în migdale şi care activează dezvoltarea florei intestinale.
Ei spun că efectele probiotice s-au observat numai la migdalele care nu au fost degresate, acestea din urmă nemaiavând lipidele active. Totodată, efectele cele mai bune s-au observat în cazul consumului de migdale sub formă de pudră şi în cazul celor masticate, alte forme de consum fiind mai puţin benefice. Studiile viitoare se vor concentra pe procesul de digestie a migdalelor, pentru a putea explica mai clar cum acţionează compuşii acestora din fructul supliment alimentar.(E.H.)
Cunoscute pentru conţinutul ridicat de vitamina E şi minerale, migdalele au dovedit că au şi efecte probiotice. Cercetătorii din California au descoperit că migdalele nu doar reduc nivelul colesterolului şi combat apariţia diabetului, ci cresc flora intestinală, necesară pentru buna funcţionare a organismului. Specialiştii spun că secretul stă în concentraţia mare de lipide care se găseşte în migdale şi care activează dezvoltarea florei intestinale.
Ei spun că efectele probiotice s-au observat numai la migdalele care nu au fost degresate, acestea din urmă nemaiavând lipidele active. Totodată, efectele cele mai bune s-au observat în cazul consumului de migdale sub formă de pudră şi în cazul celor masticate, alte forme de consum fiind mai puţin benefice. Studiile viitoare se vor concentra pe procesul de digestie a migdalelor, pentru a putea explica mai clar cum acţionează compuşii acestora din fructul supliment alimentar.(E.H.)