In perioada 27 - 29 iunie, la Hotelul "Flora" din Mamaia a avut loc a doua editie a Campionatului international de gatit in aer liber, la care a participat si o echipa ce a reprezentat Scoala "Bella Italia", formata din maestrii in arta culinara Tudorel Gheorghita din Braila si Cerasela Lungu din Galati. Presedintele juriului a fost Robert Rainford, starul emisiunii "Licence to Grill" si profesor la Colegiul "George Brown" din Toronto, Canada.
Echipa Scolii "Bella Italia" a participat la trei sectiuni si la toate a reusit sa obtina premii importante, desi concurenta a fost dura si s-au prezentat multi participanti din aproape toate judetele tarii. Au fost 32 de standuri unde maestrii in arta culinara si-au dovedit abilitatile si talentul in fata spectatorilor si a juriului.
La sectiunea creatie concurentii trebuia sa gindesca un produs care sa fie cit mai aproape de reteta de baza, dar sa aiba multe imbunatatiri. Echipa "Bella Italia" a prezentat Secretele marii, o reteta pe baza de peste. S-a prezentat un duo de peste, o cumula de orez cu sofran drept garnitura si zucchini - un fruct ce seamana cu dovlecelul, un sos de Maciuria, si apoi s-a mai realizat o Terina de peste, floricica de morcov pe carambola - un fruct cu sectiunea in forma de stea, cu sos de grapefruit cu lamiie. Maestrii Tudorel Gheorghita si Cerasela Lungu au reusit sa obtina locul III.
La sectiunea meniu alternativ trebuia prezentat un ordef, un fel de mincare de baza si un desert. Maestrii au prezentat un medalion de peste cu sos de kiwi, o saltimboca cu garnitura cosulet de parmezan cu praz prait si rosii cherry cu sos de vin cu salvie, iar ca desert au realizat o panacota - un fel de sarlota, cu zmeura trasa in ciocolata. Pentru acest meniu au fost recompensati cu premiul II.
La cea de-a treia sectiune la care au participat, preparat la gratar cald, au