Gătitul la cuptorul din grădină, o plăcere a timpurilor noastre
Petrecutul timpului în aer liber este un deziderat tot mai des exprimat de cei mai mulţi dintre noi. Şi nu ne referim aici la înăbuşitoarele după-amiezi de vară de care avem parte chiar în acest moment al anului, cînd orice îţi vine să faci, mai puţin să-ţi scoţi nasul în căldură. Ne referim la serile de vară, care rămîn atît de plăcute după ce toată forfota de peste zi se va fi consumat, sau la orice alt moment al zilei din cursul unui an, în care tot ceea ce poate fi mai plăcut pentru petrecerea momentelor libere este să stai afară.
Gătitul la cuptorul din grădină, o plăcere a timpurilor noastre
Petrecutul timpului în aer liber este un deziderat tot mai des exprimat de cei mai mulţi dintre noi. Şi nu ne referim aici la înăbuşitoarele după-amiezi de vară de care avem parte chiar în acest moment al anului, cînd orice îţi vine să faci, mai puţin să-ţi scoţi nasul în căldură. Ne referim la serile de vară, care rămîn atît de plăcute după ce toată forfota de peste zi se va fi consumat, sau la orice alt moment al zilei din cursul unui an, în care tot ceea ce poate fi mai plăcut pentru petrecerea momentelor libere este să stai afară. Pe lîngă americănescul "barbeque" îşi face resimţită prezenţa un concept despre care bunica sigur ar avea foarte multe de povestit, respectiv "bucătăria de vară". L-am redescoperit aşa cum este el reînchipuit după coordonatele vremurilor actuale pe site-ul celor de la Forno d’Oro (www.cuptorpizza.ro) şi am gîndit că ar fi bine să aflăm ce şi cum. Ştiam despre bucătăriile profesionale (nu de alta, dar de multe ori am văzut bucătarii la lucru într-un astfel de spaţiu special amenajat, pe terasa unei pizzerii sau a unui restaurant) şi mai puţin despre cele de tip casnic ce pot fi făcute la comandă.
ComponenteAm aflat că liniile de bucătării