Nokia va contribui cu 20 milioane euro plus profitul obtinut din vanzarea facilitatilor de productie de la fabrica Bochum din Germania, in cadrul unui fond de dezvoltare regional, numit "Dezvoltare pentru Bochum", pentru a inchide conflictul iscat de relocarea productiei in Romania, scrie Reuters. Noile masuri se adauga unui pachet de 200 milioane euro, despagubiri pentru salariatii fabricii germane, cu care Nokia a fost de acord in aprilie. Producatorul finlandez a mai anuntat ca problema rambursarii subventiilor primite la deschiderea fabricii din Bochum a fost inchisa.
Pachetul de masuri, luat impreuna cu landul Renania de Nord - Westfalia si autoritatile orasului Bochum, prevede lansarea unei campanii internationale de atragere a investitorilor in Bochum si in regiune in scopul crearii de locuri de munca, stabilirea unui centru antreprenorial precum si gasirea unui cumparator sau investitor pentru facilitatile de productie din Bochum care sa asigure crearea de locuri de munca.
Potrivit acordului, initiativa "Dezvoltare pentru Bochum" va primi un sprijin de 20 de milioane euro si din partea landului Renania de Nord - Westfalia.
Joi dimineata, Nokia a negat afirmatiile din presa care mentionau ca va trebui sa ramburseze subventii in valoare de 60 milioane euro primite din partea statului german la deschiderea fabricii din Bochum.
Nokia a anuntat ca problema a fost discutata cu landul Renania de Nord - Westfalia, ca parte a noului acord, si ca "ambele parti considera aceasta problema inchisa".
In Romania, fabrica Nokia din comuna Jucu din Cluj, a fost deschisa oficial in luna februarie a acestui an, iar oficialii companiei au anuntat ca productia de telefoane mobile de la Cluj va fi destinata in primul rand pietelor din Orientul Mijlociu si Africa. Situatia legata de mutarea fabricii Nokia de la Bochum la Jucu e