5 morti in revoltele din Mongolia. Potrivit agentiei nationale de presa din Mongolia, Montsame, citata de The New York Times, 710 persoane au fost arestate in urma ciocnirilor dintre miile de protestatari si politie. In timpul revoltei cinci persoane au fost ucise. Protestele au izbucnit in urma alegerilor legislative, care ar fi fost fraudate de Partidul Popular Revolutionar din Mongolia, fostul partid comunist. Marti, presedintele mongol a declarat stare de urgenta in Ulan Bator.
Liderul opozitiei din Zimbabwe refuza propunerea unui guvern de coalitie. Morgan Tsvangirai, liderul opozitiei, a anuntat, miercuri, ca nu va forma un guvern de coalitie alaturi de presedintele Robert Mugabe, pe care il acuza ca s-a folosit de mijloace precum bataia, tortura si crima pentru a obtine un nou mandat la conducerea tarii. Desi, marti, Uniunea Africana a indemnat cele doua parti sa incepa urgent negocierile pentru a forma un guvern de coalitie, Tsvangirai a declarat ca, pana la ora actuala, nu au avut loc discutii semnificative si ca acestea nu vor incepe pana cand Uniunea nu va numi un mou mediator in aceasta problema. In prezent, mediatorul este presedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, pe care opozitia din Zimbabwe il acuza ca l-ar favoriza pe Mugabe, scrie Washington Post.
Japonia isi invata cetatenii sa respecte arta si cultura mondiala. Cateva initiale scrijelite pe tencuiala unui monument istoric din Florenta au declansat o adevarata vanatoare pentru a gasi si a pedepsi vinovatii…in celalat capat al lumii. Desi italienii considera ca nu au altceva de facut decat sa stearga urmele turistilor care vor sa-si lase insemnele pe monumentele vizitate, japonezii sunt de alta parere. Potrivit acestora, vinovatii trebuie pedepsiti dur, pentru a invata sa respecte arta si cultura mondiala. De aceea, in momentul in care un turist nipon a surprins in fotografii