Tot mai mulţi locuitori din judeţele din vestul ţării aleg să-şi organizeze petrecerile de nuntă, botez
sau pentru alte evenimente în restaurante sau pensiuni din Ungaria. Acolo preţurile sunt mai mici, iar calitatea serviciilor este superioară celor din România. Patronii firmelor care se ocupă de organizarea de evenimente spun că, din acest an, s-a constatat o creştere a numărului celor care doresc să-şi organizeze evenimentele, în special nunţile, în Ungaria. Cererile sunt pentru localităţi apropiate de frontiera cu România, însă nu este exclusă nici capitala acestei ţări, Budapesta, informează NewsIn.
60 de lei, un meniu cu cinci feluri de mâncare Potrivit organizatorilor de evenimente, o nuntă cu aproximativ 100 de invitaţi costă la un restaurant din Arad aproximativ 20.000 de lei, în timp ce în Ungaria, preţul este cu 30% mai mic. „La o petrecere cu aproximativ 100 de invitaţi, cei care organizează evenimentul în Ungaria economisesc între 1.000 şi 1.500 de euro, poate chiar mai mult. Meniul pentru o persoană ajunge la 4.500 de forinţi, cam 60 de lei, şi include cinci feluri de mâncare. În comparaţie, la un restaurant din Arad, un meniu cu cinci feluri de mâncare, care nu se compară la gramaj şi calitate cu cel din Ungaria, costă cel puţin 120 de lei“, a declarat Luminiţa Cătană, patroana unei firme organizatoare de evenimente din Arad. Printre locaţiile căutate din Ungaria se numără cele din apropierea graniţei cu România, cum ar fi Oroshaza, Szeged, Gyula, Mako, pentru ca drumul să nu fie atât de lung. „Am discutat cu patronii unor pensiuni din regiunea Szeged şi am convenit că am putea să oferim celor interesaţi petreceri cu organizare românească, în locaţii maghiare. Una dintre pensiuni este amplasată pe malul unui lac, iar locul este foarte frumos. Acest lucru ne obligă să ne îmbogăţim oferta de servicii cu pachete complete, cazare, masă şi t