Copiii care socializeaza mai mult pe site-urile de profil decat prin comunicare directa pot dobandi o viziune "cu potential periculos" asupra lumii, crede un psihiatru. Dr Himanshu Tyagi spune ca site-uri precum Facebook si MySpace le pot face rau copiilor.
Oamenii care au identitati online active pot ajunge sa puna mai mare pret pe acestea decat pe vietile lor reale, a afirmat medicul in cadrul intalnirii anuale a Colegiului Regal al Psihiatrilor. Acest lucru ar putea creste si rata actelor impulsive, mergand pana la sinucidere, arata BBC.
Tyagi sustine ca tinerii nascuti dupa 1990 n-au avut ocazia sa intre in contact cu o lume in care nu exista internet. Desi site-urile de retele sociale ofera mari beneficii, sunt totodata si posibile capcane.
"In lumea virtuala totul se misca si se schimba foarte rapid, aici relatiile se incheie cu un simplu click de mouse, iti poti sterge profilul daca nu iti convine ceva si iti schimbi un partener cu altul intr-o clipita. Oamenii obisnuiti cu mersul rapid al comunicarii virtuale s-ar putea sa gaseasca o relatie reala drept plictisitoare si lipsita de stimulente", spune Tyagi.
Spre deosebire de Tyagi, Graham Jones, psiholog, crede ca "oamenii care folosesc cel mai mult site-uri precum Facebook sau Bebo sunt oricum sociabili de la natura, astfel incat retelele sociale sunt doar unul din modurile in care acestia comunica". Copiii care socializeaza mai mult pe site-urile de profil decat prin comunicare directa pot dobandi o viziune "cu potential periculos" asupra lumii, crede un psihiatru. Dr Himanshu Tyagi spune ca site-uri precum Facebook si MySpace le pot face rau copiilor.
Oamenii care au identitati online active pot ajunge sa puna mai mare pret pe acestea decat pe vietile lor reale, a afirmat medicul in cadrul intalnirii anuale a Colegiului Regal al Psihiatrilor. Acest lucr