Instanţa a declarat ilegală o hotărâre de consiliu local care permite extinderea zonelor rezidenţiale din oraş în cartierele de case Prefectura Timiş verifică 200 de locaţii la care
Instanţa a declarat ilegală o hotărâre de consiliu local care permite extinderea zonelor rezidenţiale din oraş în cartierele de case
Prefectura Timiş verifică 200 de locaţii la care s-au obţinut avize din partea Primăriei Timişoara pentru construirea de blocuri în zone de case.
HCL 140 a ajuns pe rolul Tribunalului Timiş, după ce sute de proprietari de case s-au scandalizat din cauza blocurilor care le-au răsărit în curţi. "Verificăm toate adresele cu certificate de urbanism pentru a ne asigura că nu au loc lucrări ilegale", a declarat prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu.
Decizia permitea autorizarea construirii de blocuri în zone de case, unde regimul de înălţime era de un etaj, fără acordul vecinilor.
Potrivit arhitectului-şef al Timişoarei, Sorin Ciurariu, au fost emise aproape 200 de certificate de urbanism pentru astfel de proiecte. "Construcţia de blocuri în zonele de case poate continua prin aprobarea de PUZ-uri şi PUD-uri. Acest lucru trebuie să se întâmple ca să avem un oraş viu", a precizat arhitectul-şef.
Asociaţie anti-blocuri
Proprietarii de case s-au organizat într-o asociaţie care are acum peste 500 de membri. Rodica Militaru, preşedintele Asociaţiei Proprietarilor din Zonele Rezidenţiale (APZR), explică de ce sunt oamenii supăraţi. "Practic, ţi se ridică un bloc în curte.
În plus, noi am plătit pentru canalizare şi reţelele de apă şi gaz care nu sunt dimensionate să facă faţă la o astfel de creştere a consumatorilor. Străzile se blochează pentru că nu sunt locuri de parcare suficiente nici aşa", explică Militaru.
Proiectele ridicate prin HCL 140 permit construirea a minimum opt apartamente pe imobil, la nivelu