Traficul pe canalele navigabile in luna iunie a fost de 2.447.800 tone capacitate. Pe primele sase luni, acesta a ajuns la 12,6 milioane tone capacitate. Traficul pe primul semestru a fost afectat de reducerea activitatii la Combinatul siderurgic Galati, unde timp de trei luni s-a lucrat in regim de avarie, iar barjele au fost blocate de materie prima, nefiind descarcate in portul Galati. De asemenea, fabrica de ciment de la Medgidia nu a mai utilizat canalele navigabile pentru exportul de ciment, asa cum procedase in ultimii ani.
Cu toate acestea, traficul in luna iunie a inregistrat cea mai mare valoare din 2008. In luna iunie, canalele navigabile au fost tranzitate de 1.647 de nave si s-au efectuat 829 de ecluzari. Conducerea Administratiei Canalelor Navigabile spune ca traficul pe 2008 il va depasi pe cel din 2007, ajungand, dupa primele estimari, la 28 milioane tone capacitate, in conditiile in care nivelurile Dunarii se mentin peste cele de anul trecut. Rezerva de apa de acum ii face pe specialisti sa spuna ca Dunarea va avea niveluri bune si in lunile iulie – septembrie, perioada in care in anii trecuti au fost probleme deosebite cu pragurile aparute la diferiti kilometri.
»Traficul total in anul 2008 va depasi, potrivit estimarilor, 28 milioane tone capacitate.
» Exporturi
In prima jumatate a anului, cele mai tranzitate marfuri pe canalele navigabile au fost minereurile feroase si neferoase, carbunele (export pentru Austria, Ungaria si Serbia), carbunele coxificabil (export pentru Ungaria).
Traficul pe canalele navigabile in luna iunie a fost de 2.447.800 tone capacitate. Pe primele sase luni, acesta a ajuns la 12,6 milioane tone capacitate. Traficul pe primul semestru a fost afectat de reducerea activitatii la Combinatul siderurgic Galati, unde timp de trei luni s-a lucrat in regim de avarie, iar barjele au fost blo