Graba Senatului de a adopta un proiect de lege care modifica legea audiovizualului pentru a constrange posturile de radio si TV la difuzarea in proportie egala a stirilor pozitive si negative este, pana la urma, una absolut de inteles. Odata alesi, politicienii ajung subit intr-un soi de rai, din inaltimile caruia apreciaza ca noua lor stare paradisiaca nu este de fel reflectata in descrierile pe care jurnalistii inteleg sa le faca realitatii. Alesii romani se bucura de averi si privilegii considerabile, care ii plaseaza in superliga politicienilor europeni. Nu au teama procurorilor sau a judecatorilor, nici macar a sefului de stat sau a Comisiei Europene, drept care vesnica pisalogeala jurnalistica cu stiri despre fel de fel de nereguli inregistrate de-a lungul si de-a latul tarii, despre traiul necum paradisiac al unei mari parti a populatiei, despre nenumaratele smenuri inerente politicului dambovitean a avut darul de a provoca anumite tulburari anxioase printre legislatori.
Dat fiind ca unul dintre initiatorii proiectului de lege a fost Gheorghe Funar, se poate conchide ca securitatea tarii este, finalmente, una stabila, nemaiexistand spectrul amenintarii iredentistilor maghiari. si, chiar daca ar fi ca o mana de revansisti sa se mai antreneze prin muntii Harghitei, domnul Funar va dori, fitecum, pastrarea proportionalitatii stirilor pozitive difuzate despre concetatenii maghiari. Astfel de stiri se pot gasi, din fericire, cu duiumul: populatia ar putea afla, de pilda, ca ungurii renunta la a mai emigra in cautarea unui trai mai bun, fiind decisi sa ia exemplul unor lideri udemeresti precum Verestoy Attila, Frunda György etc. pentru a avea parte de o viata similar de imbelsugata.
Daca Bucurestiul ar fi calamitat de un seism, buletinele de stiri isi vor intrerupe, fireste, relatarile de la locul tragediei pentru a informa ca de pe Otopeni si