Viacom, care a formulat o plangere de incalcare a drepturilor de autor prin care solicita 1 miliard de dolari de la Google, in 2007. Insa un judecator federal a hotarat ca gigantul cautarii nu trebuie sa dezvaluie condurile sursa ale motorului de cautare catre cei de la Viacom. Totusi, judecatorul a admis cererea Viacom ca inregistrarile fiecarui material video rulat de utilizatorii YouTube, inclusiv numele de utilizatori si adresele IP, sa fie divulgate gigantului din domeniul divertismentului
Viacom, care a formulat o plangere de incalcare a drepturilor de autor prin care solicita 1 miliard de dolari de la Google, in 2007. Insa un judecator federal a hotarat ca gigantul cautarii nu trebuie sa dezvaluie condurile sursa ale motorului de cautare catre cei de la Viacom.
Totusi, judecatorul a admis cererea Viacom ca inregistrarile fiecarui material video rulat de utilizatorii YouTube, inclusiv numele de utilizatori si adresele IP, sa fie divulgate gigantului din domeniul divertismentului.
Electronic Frontier Foundation considera ca hotararea este o amenintare la adresa intimitatii utilizatorilor YouTube.
„Decizia curtii care da curs solicitarii Viacom ignora, în mod eronat, protectia conferia prin documentul Video Privacy Protection Act (VPPA), si ameninta sa dezvaluie informatii personale despre tipul de filme pe care le vizioneza utilizatorii YouTube”, a precizat EFF.
Sursa: MSNBC