Nemulţumiţi de preţurile de la Universitatea „Dunărea de Jos“, sute de tineri se retrag din primul an şi optează pentru facultăţile particulare. Sursa: Marian Păvălaşc
Studenţii de pe locurile cu taxă de la Facultatea de Drept a Universităţ ii „Dunărea de Jos“ trebuie să plătească o taxă de licenţă în valoare de 1.000 de lei. Motivul: facultatea de stat are doar autorizaţie de funcţionare, iar tinerii sunt obligaţi să susţină examenul de licenţă la Universitatea particulară „Danubius“. În această situaţie se află peste 100 de studenţi, care au studiat în regim de taxă.
„Asigurăm gratuitatea doar pentru studenţii bugetari“
„Nu mi se pare normal ca, dacă Facultatea de Drept nu a reuşit să fie acreditată, deşi sunt la a doua generaţie de absolvenţi, tot noi, studenţii, să plătim. Eu a trebuit să plătesc 1.000 de lei ca să-mi susţin licenţa la «Danubius ». În plus, de la secretariatul Facultăţii de Drept mi s-au mai cerut 200 de lei, taxă pentru comisia de licenţă, cu toate că examenul îl dădeam la altă universitate. Nu am vrut să plătesc această taxă şi în cele din urmă mi s-a spus că nu mai trebuie să o achit. În aceeaşi situaţie au fost toţi colegii nebugetari“, spune revoltată Mirela Bunea, absolventă a Facultăţii de Drept, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“.
Potrivit rectorului Universităţii „Dunărea de Jos“, doar studenţii de pe locurile cu plată trebuie să achite taxa de licenţă. „Asigurăm gratuitatea examenului de licenţă doar pentru studenţii de la buget. Apoi, avem autorizaţie de funcţionare, altfel spus putem organiza admitere şi anii de cursuri, însă, pentru că nu suntem acreditaţi, nu avem voie să organizăm examene de licenţă la Drept“, spune rectorul Viorel Mânzu.
În ceea ce priveşte taxa de 200 de lei cerută pentru profesorii din comisie, nimeni nu pare să ştie ceva despre ea.