Cei care aleargă după bani şi statut social nu sunt împliniţi sentimental şi vor căuta mereu dragostea în altă parte. Sursa: Hepta
Dragostea nu este singurul criteriu care stă la baza unei relaţii. Dintotdeauna au existat familii întemeiate pentru a satisface diverse avantaje financiare, politice sau doar pentru prestigiu, însă interesul rămâne în continuare un subiect despre care nu se poate discuta deschis.
Interese de ambele părţi
Cei implicaţi în astfel de relaţii nu recunosc cu voce tare ceea ce îi leagă, ci preferă să invoce motivul iubirii. Specialiştii în psihologia de cuplu susţin că, de regulă, astfel de relaţii au un viitor sumbru şi puţine sunt situaţiile în care cei doi ajung la un parteneriat de lungă durată. Cel mai mare pericol în astfel de cazuri este infidelitatea.
În relaţiile bazate pe interes, partenerul este privit ca o soluţie a problemelor dv. Dacă nu aveţi bani, dacă vreţi să avansaţi în funcţie, el vă poate ajuta. Dacă aveţi bani şi sunteţi complexat din alte puncte de vedere, căutaţi un partener care să fie atrăgător, să stârnească invidii, să fie dependent de dv. şi care să vă complimenteze.
„Ea vrea bani, el vrea un obiect decorativ, este un clişeu care trebuie depăşit. Şi bărbaţii sunt la fel de interesaţi să trăiască alături de femei cu bune posibilităţ i financiare, şi femeile înstărite vor un bărbat atrăgător, pe post de bibelou“, afirmă psihologul Adriana Dragoş.
Există şi „afaceri“ de durată
Dacă interesele ambelor părţi sunt satisfăcute, se încheie un parteneriat tacit între cei doi, dar nicidecum o relaţie romantică. „Interesul financiar asigură confort psihic, iar dacă este împlinit, relaţia poate dura, se transformă în obişnuinţă, iar uneori se ajunge la dragoste de ambele părţi“, este de părere psihoterapeutul Anda Păcurar. Însă interesul