Salata de cartofi cu curry
Ingrediente: 500 g cartofi noi (marunti), sare, piper negru macinat, 1 1/2 lingurita otet de mere, 150 ml smantana acrisoara, 5 linguri maioneza, 1-2 lingurite praf de curry, 2 lingurite zeama de lamaie, 2 mere curatate si taiate cubulete, 2 tulpini de telina taiate felii, 2 felii de sunca de Praga taiate bucatele, telina verde pentru garnisit.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii cu peria (dar nu se curata de coaja), se pun intr-o oala cu apa sarata clocotita si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie. Se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Se pun cartofii, impreuna cu otetul intr-un castron mare, se amesteca bine ca sa se imbibe, se sareaza, se pipereaza si se pun deoparte. In alt castron, se amesteca smantana, maioneza, praful de curry si zeama de lamaie. In castronul cu cartofi se adauga merele, telina si sunca si se toarna peste ele sosul de smantana. Dupa ce s-au amestecat bine legumele, se rastoarna salata intr-un vas de plastic cu capac si se decoreaza cu frunze de telina.
Clatite cu spanac
Ingrediente: 4 clatite subtiri, 500 g spanac proaspat, sare, piper negru macinat, nucsoara rasa, 25 g unt + unt pentru uns forma, 1 lingura faina, 3 linguri parmezan (cascaval) ras, 5 linguri smantana, 1 lingura patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se curata spanacul, se spala in cateva ape si se lasa sa se scurga. Se pune apoi pe foc, intr-o cratita fara apa si se lasa pana ce se inmoaie frunzele. Se scurge spanacul din nou printr-o sita, se stoarce apoi intre palme ca sa iasa cat mai mult lichid din el, se toaca marunt si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se incinge intr-o cratita jumatate din unt, se adauga faina, amestecand ca pentru rantas, se incorporeaza 2 linguri de parmezan ras si smantana si