Samba, rumba, valsul vienez şi tangoul au uimit lumea. Acum ele pot fi învăţate şi în România de toţi copiii Fie că dansezi valsurile din înalta societate, la categoria standard, fie
Samba, rumba, valsul vienez şi tangoul au uimit lumea. Acum ele pot fi învăţate şi în România de toţi copiii
Fie că dansezi valsurile din înalta societate, la categoria standard, fie că uimeşti lumea pe ritmurile nebune de la secţiunea latino-americane, toţi sunt impresionaţi de ceea ce văd pe ring.
Pentru un copil, acest sport este, poate, ceva nou. Asta şi pentru că nu este foarte mediatizat în ţara noastră. De aceeaşi părere este şi Costin Mihaiu, antrenor la clubul Sportul Studenţesc Universitatea din Bucureşti: "Dansul sportiv educă simţul estetic, te învaţă să fii mai elegant şi să îţi coordonezi altfel mişcările. Din păcate, în România nu este foarte popularizat în mass-media şi de aceea cluburile îşi fac propria lor strategie de marketing".
Tehnicianul este de părere că părinţii vor avea numai de câştigat, dacă îşi vor îndruma copiii către această disciplină: "Este o manieră de educaţie muzicală şi te face să percepi altfel muzica. Mai mult, dansul te învaţă ce înseamnă cu adevărat un cuplu şi cum trebuie să se manifeste o pereche pe ring. Este foarte important ca părinţii să înţeleagă acest lucru şi să îi poată aduce pe micuţi la sală".
O rochie costă 200 de lei
Fiecare copil care vrea să înveţe tainele dansului sportiv are de plătit la cluburile de specialitate o taxă care este cuprinsă între 50 şi 100 lei pe lună, însă acest lucru diferă de la asociaţie la asociaţie.
"La noi la club ne axăm mai mult pe performanţă. Iniţierea începe chiar şi de la şase ani şi două şedinţe pe săptămână costă 50 de lei. Un antrenament durează 90 de minute şi variază în funcţie de cât de avansat este copilul", explică Costin Mihaiu.
La început