Un specialist din Grecia a publicat o carte pentru cei mici, intitulată "Mă construiesc cum trebuie", care a fost distribuită gratuit în şcolile elene, în mai mult de 700.000 de
Un specialist din Grecia a publicat o carte pentru cei mici, intitulată "Mă construiesc cum trebuie", care a fost distribuită gratuit în şcolile elene, în mai mult de 700.000 de exemplare
Foloseşte ulei de măsline, nu ţine cont de calorii şi nu interzice alimente. Acesta este regimul ecologic mediteraneean recomandat de Irene Marazioti.
Vrem să fim sănătoşi, dar să mâncăm şi bine. Să nu avem probleme cu inima, dar să punem doar mâncăruri gustoase pe masă.
De obicei, nu le putem avea pe toate, însă există soluţii de mijloc, care presupun alegeri înţelepte în alimentaţie. Un astfel de exemplu este regimul mediteraneean.
Tratament împotriva obezităţii
Dieta mediteraneeană este un bun tratament, fiind recomandată pentru prevenirea şi reducerea obezităţii, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.
"Obezitatea este boala secolului, nu ţine cont de vârstă şi este un factor determinant în creşterea riscului de boli de inimă. Dieta mediteraneeană presupune mâncare gustoasă variată în funcţie de sezon şi de gusturi. Săracă în grăsimi saturate şi bogată în ingrediente de care avem nevoie, oferă sănătate şi o greutate echilibrată", consideră Irene Marazioti, nutriţionist şi specialist în dieta mediteraneeană.
În plus, obezitatea, pe lângă disconfortul emoţional pe care îl creează, mai ales în rândul adolescenţilor, duce la diabet zaharat, la creşterea nivelului colesterolului, la creşterea tensiunii, la cardiopatie şi la artrită. Aprecierea obezităţii se face prin indicele de obezitate corporală care înseamnă raportul dintre greutatea corporală (kg) şi înălţimea la pătrat (m²). Valorile normale ale IMC sunt între 22 şi 25 kg/m².
Fără pastile sa