Industria românească se află în creştere, iar preţurile acţiunilor la BVB, în scădere O companie deţinută de salariaţi se impune în industria românească. Deşi are perspective
Industria românească se află în creştere, iar preţurile acţiunilor la BVB, în scădere
O companie deţinută de salariaţi se impune în industria românească. Deşi are perspective bune, Artego nu se impune în atenţia investitorilor, din cauza condiţiilor de piaţă.
Artego a reuşit în 2007 să obţină un profit cu 173% mai mare decât anul precedent, în condiţiile unui avans al vânzărilor de 20%. Şi în primul trimestru profitul a crescut cu 115% faţă de T1 2007, iar cifra de afaceri, cu 9%. Aceste rezultate se datorează în special activităţii principale, fabricarea de benzi de transport din cauciuc şi aliaje.
Conducerea companiei a sesizat oportunităţi şi în alte domenii, iar, în prezent, Artego deţine opt supermarketuri în Târgu-Jiu, o fabrică de lapte, una de pâine, o staţie de biodiesel, o fabrică de îmbrăcăminte, una de oxigen.
De asemenea, Artego are o divizie de construcţii şi în prezent finalizează al doilea bloc de garsoniere, dintr-un proiect început anul trecut. Activitatea principală este reprezentată peste 80% din vânzări, iar cel mai mare client este Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).
La finalul lui 2007, compania a reuşit să câştige licitaţia pentru un contract-cadru pe patru ani, preţurile urmând a fi renegociate anual în funcţie de costurile Artego. Pe de altă parte, 25% din vânzări reprezintă export, mai ales către Europa, în special Marea Britanie, Spania şi Italia.
Cauciucul şi produsele din cauciuc
Benzile transportoare sunt folosite mai ales în domeniul minier şi al prelucrării metalelor, dar şi în industria alimentară şi cea farmaceutică.
Toate aceste industrii au perspective foarte bune pe termen lung, ceea