Fermele de cacao sunt afectate tot mai mult de incalzirea globala, ceea ce va scumpi ciocolata.
Ciocolata va costa cat caviarul, prevede directorul executiv si fondatorul Consiliului de Cercetare asupra Conservarii Naturii din Ghana, John Mason, citat luni de CNN.
Cultivarea arborelui de cacao in padurea tropicala ameninta habitatul faunei si vegetatia pe termen lung.
Ciocolata va deveni atat de rara si de scumpa, in maxim 20 de ani, incat cumparatorul mediu nu si-o va putea permite.
Previziunile asupra consumului, fara o rezerva de ciocolata, nu sunt tocmai optimiste pentru amatorii de dulciuri, dar cu mult mai triste sunt vestile pentru tarile producatoare de ciocolata, care din boabele de cacao realizeaza procente bune din PIB.
Productia de cacao este in declin in toate plantatiile din vestul Africii, iar solul se degradeaza.
Arborele de cacao creste in padurea tropicala in conditiile in care beneficiaza de umbra si o mare biodiversitate in jur. Dar recent, varietati hibrid au fost cultivate pe terenuri expuse razelor solare, in conditii de monocultura.
Astfel se obtin productii pe termen scurt, dar solul se degradeaza rapid, ducand la reducerea duratei medii de viata a arborelui de cafea, de la 75-100 de ani, in mod normal, la numai 30 de ani.
Fermele de cacao sunt afectate tot mai mult de incalzirea globala, ceea ce va scumpi ciocolata.
Ciocolata va costa cat caviarul, prevede directorul executiv si fondatorul Consiliului de Cercetare asupra Conservarii Naturii din Ghana, John Mason, citat luni de CNN.
Cultivarea arborelui de cacao in padurea tropicala ameninta habitatul faunei si vegetatia pe termen lung.
Ciocolata va deveni atat de rara si de scumpa, in maxim 20 de ani, incat cumparatorul mediu nu si-o va putea permite. @N_P