Primarul nu vrea deocamdata sa plece din Sibiu, dar, teoretic, considera ca atat functia de premier, cat si cea de presedinte al Romaniei ar reprezenta o provocare.
Ioana Lupea: Cum se obtin in Ardeal unanimitatile?
Klaus Johannis: Ca si in alta parte, convingand oamenii de o treaba buna.
Mircea Marian: Noi zicem ca in sud se obtin cu mici si bere, generic vorbind.
Nu cred. E un fenomen supraevaluat.
M.M.: A contat faptul ca ati facut ceva pentru comunitate sau faptul ca ati avut si contracandidati slabi?
Cred ca ecoul pozitiv se datoreaza muncii pe care am depus-o si ideilor cu care am venit in administratia sibiana. Candidati slabi, dv. ii calificati astfel.
I.L.: Dar dv. cum ii calificati?
Traiesc cu impresia ca partidele nici nu au dorit sa cucereasca Primaria Sibiului, dandu-si seama ca ar avea sanse putine. A fost putin o competitie proforma.
I.L.: Ce s-a schimbat fundamental in viata sibienilor, in mandatul dv.? Locuri de munca, infrastructura orasului, vizibilitatea si atmosfera orasului.
M.M.: In privinta investitiilor si a locurilor de munca, inteleg ca orasul e suprasaturat, din moment ce nu se mai gasesc terenuri pentru Mercedes.
N-au gasit niciunde in Romania. Nu vreau sa deturnam discutia spre Mercedes. A fost o tatonare, nu a fost o intentie de investitie.
Da, este adevarat ca avem somaj practic zero si ca terenurile in Sibiu si din jurul Sibiului sunt relativ scumpe. Asta nu inseamna ca nu o sa avem investitori sau investitii. Dar o sa avem putini investitori care investesc extensiv, pe suprafete mari si cu forta de munca slab platita. Vom avea investitii in domeniul high-tech, servicii, servicii financiare, asigurari, turism, domenii care nu cer nici terenuri mari, nici zeci de mii de oameni, ci forta de munca relativ mica, dar care genereaza venitu