Compania Cocor Bucureşti a trimis CNVM o cerere prealabilă în contencios administrativ solicitând instituţiei să revină asupra deciziei de deblocare a unei părţi din acţiunile SIF Transilvania. Potrivit deciziei CNVM, titlurile SIF Transilvania care provin din majorarea de capital realizată anul trecut ar urma să revină la tranzacţionare astăzi.
Cocor Bucureşti a cerut, însă, reblocarea acţiunilor SIF Transilvania rezultate în urma majorării de capital din aprilie 2007, având în vedere că pe rol se află un alt proces în care este contestată această operaţiune şi care, potrivit societăţii bucureştene, s-ar putea încheia cu invalidarea creşterii capitalului.
Compania Cocor susţine că majorarea capitalului SIF Transilvania este lipsită de resurse financiare, astfel că nu are acoperire legală. În replică, Floriean Firu, director executiv adjunct al SIF Transilvania, consideră că gestul companiei bucureştene este unul disperat. SIF Transilvania va lua în discuţie în următorul Consiliu de Administraţie şi posibilitatea de a acţiona în instanţă firma bucureşteabnă, după ce mai mulţi acţionari ai societăţii de investiţii şi-au declarat această intenţie.
Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Transilvania a câştigat la 24 iunie procesul intentat de Cocor Bucureşti privind majorarea capitalului social al societăţii de investiţii financiare. Firma Cocor Bucureşti, care deţine un centru comercial în Capitală în curs de modernizare şi extindere, este deţinută de SIF Muntenia, care controlează un pachet de 18,9% din acţiuni, Liviu Ursan - 13,5%, Daniel Stoica - 13,32% şi fondul Broadhurst Investments LTD -11,4%. Compania Cocor Bucureşti a trimis CNVM o cerere prealabilă în contencios administrativ solicitând instituţiei să revină asupra deciziei de deblocare a unei părţi din acţiunile SIF Transilvania. Potrivit deciziei CNVM, titlurile SIF Transilvania care