» Dupa ce a tocat in urma cu doi ani peste doua milioane de euro pentru apararea de inundatii a unei cabane de protocol din Delta, Ministerul Mediului se pregateste sa investeasca alte sume in repararea digului respectiv, stricat intre timp. Intreaga actiune pune in pericol zona strict protejata de pe Grindul Lupilor, pe unde vor trece utilajele grele care vor repara digul.
Ministerul mediului a investit in urma cu doi ani aproape doua milioane de euro pentru apararea impotriva inundatiilor a unei cabane de pe Grindul Lupilor, care are statut de "centru de monitorizare ornitologica". Trebuie spus ca imobilul de pe Grindul Lupilor, gestionat de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), este utilizat doar sporadic de ornitologi pentru observarea pasarilor din zona strict protejata ecologic Grindul Lupilor. Respectiva cabana, dotata la nivel de cinci stele, functioneaza ca vila de protocol destinata sefilor din Ministerul Mediului si politicienilor. Desi este situata in interiorul unei zone strict protejate ecologic de 2.075 ha (declarata cu acest statut datorita vegetatiei si faunei foarte rare), accesul la aceasta cabana de protocol este facilitat de un drum de 9 kilometri amenajat recent. Acesta strabate grindul dispre satul Sinoe spre Gura Portitei. Drumul a fost reamenajat si largit, in anul 2006, de firma IFCO Constanta, pentru accesul utilajelor grele necesare construirii unui dig la cabana ARBDD.
In prezent, digul de pe Grindul Lupilor, realizat de firma IFCO Constanta, a inceput sa se naruie, iar guvernatorul ARBDD, Paul Cononov, face eforturi disperate pentru a salva cabana de protocol de la dezastru. "Le-am cerut constructorilor sa repare bresele aparute in dig. Daca nu fac reparatiile solicitate, vom incasa garantiile constructorului aflate la dispozitia noastra", a spus Cononov. Refacerea digului de la cabana Grindul Lu