Dacia Sandero demonstreaza ca producatorul pitestean a ajuns la maturitate. Era si cazul, doar au trecut 18 ani de la Revolutie. Masina se afirma cu un design modern, care nu atrage, dar nici nu te lasa indiferent, si cu raportul pret/spatiu/performante/dotari specific Logan-ului. Nu are rost sa va mai plictisesc! Important este ca Sandero merge ceva mai bine decat Logan-ul Sedan. Dar... mai exista inca multe aspecte perfectibile.
Comportament dinamic
Dacia Sandero utilizeaza platforma B0 (n.r. platforma Logan), cu punte fata de tip pseudo MacPherson, cu brat triunghiular, si punte spate in forma de "H", cu profil deformabil si epura programata. Dar specialistii au umblat la cateva elemente pentru a conferi masinii o tinuta de drum mai sigura. Concret, Sandero sta bine pe drum si permite chiar abordarea mai in forta a virajelor. Iar marele plus este directia mult mai ferma si precisa decat in cazul Logan-ului obisnuit, ceea ce iti da incredere si un sentiment de siguranta. In conditii normale, evident! Daca se forteaza si te crezi Schumacher, garda la sol de 155 mm si centrul de greutate ridicat isi spun imediat cuvantul si incepe ruliul. Usurel cu pianul, ca se varsa clapele... Sandero nu este o masina careia sa-i placa un stil de condus mai agresiv, desi publicul-tinta sunt tinerii. De asemenea, franele, cu tot cu ABS si AFU (sistem de asistenta la franarea de urgenta) sunt de incredere pana la un anumit punct si daca se merge calm. Altfel, ABS-ul intra neplacut de repede si aproape imposibil de controlat din pedala iar, dupa franari repetate, apare un fenomen de fading de toata frumusetea.
Trebuie apreciat insa faptul ca Sandero este bine izolat fonic, nici macar la viteze de 140-150 km/h nepatrunzand in habitaclu zgomote sau fasaituri nedorite.
Mai bine 1.4
Elasticitatea motorului de 1.6 litri/90 CP lasa de dorit ia