Examenul de bacalaureat pune faţă în faţă colegiile, liceele şi grupurile şcolare din Craiova cu cele din oraşele şi comunele din judeţ. În timp ce unele sunt cap de listă în ceea ce priveşte promovabilitatea, celelalte sunt primele în clasamentele cu cei mai mulţi elevi picaţi.
Pe primul loc se află Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, unde toţi cei 223 de elevi au promovat examenul de bacalaureat. Pe locul doi se află CN „Carol I“, unde un singur candidat a picat bacul, iar pe locul III se află CN „Elena Cuza“ cu doi candidaţi respinşi, procentul de promovabilitate fiind de 99,31%. Următoarele două locuri din clasament sunt ocupate de CN „Nicolae Titulescu“, cu patru candidaţi picaţi şi o promovabilitate de 98,09%, şi CN „Ştefan Velovan“, unde au picat cinci elevi, promovând 97,84% dintre candidaţi. La Seminarul Teologic Mofleni, a fost un singur candidat picat, procentul fiind de 98,18%. Şi la unele grupuri şcolare din Craiova au fost candidaţi care au luat bacul în masă, la GS „Charles Laugier“ numai trei absolvenţi de liceu au picat, promovabilitatea fiind de 96,94%, iar la GS „Traian Vuia“, procentul a fost de 93,42%.
Grupurile şcolare din judeţ, codaşe
În judeţ, unele unităţi de învăţământ au obţinut peste 90% promovabilitate, în timp ce la altele, majoritatea candidaţilor au picat. La Liceul Teoretic Bechet, a fost un candidat respins, procentul de promovabilitate fiind de 98%, iar la Liceul Teoretic „Gheorghe Magheru“ din Cetate, dintre cei 25 de candidaţi, unul a picat. Grupurile şcolare din judeţ se află ca, în fiecare an, la finalul clasamentului, cu o promovabilitate maximă de 21%. La Grupul Şcolar Agricol Dăbuleni, au fost respinşi 104 dintre cei 138 de candidaţi înscrişi, doi au fost eliminaţi din examen, iar trei au absentat. La GS Agricol Malu Mare, şase elevi dintre cei 32 înscrişi au promovat examenul de