Preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a reuşit nici ieri să calmeze tensiunile create în partid prin decizia de demitere a unor şefi de filiale. Sursa: Codrin Prisecaru
Unii dintre cei demişi se consideră în continuare şefi de filială chiar dacă au primit de la „centru“ câte un supraveghetor.
Liderii PSD au început ieri-dimineaţă şedinţa Biroului Permanent cu planul de a numi înlocuitorii interimari ai şefilor „dizolvaţi“. După trei ore de discuţii nu au fost numiţi înlocuitorii, ci s-a luat doar o jumătate de decizie: au fost numiţi doar nişte supervizori de filială, intitulaţi „coordonatori“, „interimarii“ urmând să fie stabiliţi în zilele următoare.
Clujenii şi braşovenii rămân supăraţi
Supraveghetor al grupului de la Cluj va fi Cristian Diaconescu. Supă raţi încă pe decizia de demitere, „dizolvaţii“ clujeni au absentat ieri de la sedinţa PSD.
Nominalizarea lui Diaconescu au primit-o însă cu seninătate, pentru că oricum era un apropiat de-al lor. „Cristian Diaconescu oricum era coordonator peste PSD Cluj“, a comentat clujeanul Vasile Dâncu. Acesta a precizat că „situaţia nu s-a schimbat“.
„Aşteptăm şedinţa Consiliului Naţional pentru a vedea dacă se menţine decizia de la Mamaia“ a spus Dâncu. Planurile clujenilor sunt de a organiza alegeri şi de a-l realege pe Ioan Rus în fruntea filialei.
Şi organizaţia Braşov refuză să se supună deciziei de dizolvare a conducerii. Deşi numirea lui Titus Corlăţean drept supervizor nu i-a deranjat, deoarece secretarul general al PSD este deputat de Braşov, decizia de demitere o consideră nestatutară. Pentru a scăpa însă de numirea unui şef interimar, conducerea PSD Braşov a decis să organizeze săptămâna viitoare alegeri în filială şi să-l reconfirme pe şeful „dizolvat“, Constantin Niţă.
O altă filială unde există tensiuni este cea