Aceasta trebuie să fie un loc de distracţie şi de explorare a naturii. Sursa: Hepta
Fie că au grijă de plante, se joacă în căsuţa din grădină sau înoată în piscină, copiii trebuie să beneficieze de un spaţiu care să le asigure tot ce au nevoie. Grădina perfectă pentru copii trebuie să aibă un loc de joacă, unde să se ascundă, să exploreze şi să înveţe despre natură. Cel mai important este ca această grădină să fie sigură, lipsită de orice risc, indiferent de vârsta copilului. Chiar dacă este imposibil să iei toate măsurile de protecţie, unele sunt cruciale.
Măsuri de siguranţă
> Ţine îngrăşămintele, pesticidele şi insecticidele cât mai departe de ochii copiilor. Cea mai bună alegere este să renunţi la ele şi să foloseşti metode naturale de fertilizare şi combatere a buruienilor, bolilor şi dăunătorilor.
> Nu lăsa copiii să folosească unelte prea mari pentru ei. Procură unele speciale pentru copii şi învaţă-i să le utilizeze. Micii grădinari vor găsi astfel această activitate mult mai distractivă.
> Foloseşte apa cu precauţie! Apa este un element important al grădinii, dar chiar şi o găleată cu apă poate fi periculoasă pentru micuţi. Supraveghează întotdeauna copiii când sunt aproape de apă!
> Unele persoane au reacţii alergice la anumite plante. Monitorizează aceste plante şi reacţiile pe care le dau (nas înfundat, ochii lăcrimând, zona din jurul ochilor închisă la culoare), apoi consultă un alergolog.
> Printre plantele din grădină se pot găsi şi unele otrăvitoare. Ele pot provoca diferite reacţii, de la cele cutanate, la greţuri, vărsături. Ingerate în cantitate mare, pot duce chiar la moarte! Află care dintre plante conţin substanţe otrăvitoare şi învaţă copiii să le recunoască. Unele sunt chiar foarte cunoscute: florile şi frunzele lăcrămioarelor, bulbii de narcise, zambi