Judeţele din sud-estul şi nord-vestul ţării iau faţa Bucureştiului în ceea ce priveşte planurile de încadrare în câmpul muncii a noilor salariaţi În ultimii ani şi alte zone
Judeţele din sud-estul şi nord-vestul ţării iau faţa Bucureştiului în ceea ce priveşte planurile de încadrare în câmpul muncii a noilor salariaţi
În ultimii ani şi alte zone geografice s-au dezvoltat din punct de vedere economic, în afara Bucureştiului, astfel că perspectivele de angajare sunt pe cale să se schimbe.
Dacă până nu demult, cele mai mari procente din punctul de vedere al creşterii numărului de angajaţi erau trecute în dreptul Capitalei, în prezent, lucrurile s-au schimbat. Judeţele cu cele mai ridicate estimări ale încadrării în muncă în trimestrul trei al anului în curs sunt cele din sud-estul şi nord-vestul ţării.
Agenţii economici din partea de sud, printre care şi cei din Bucureşti, nu mai sunt atât de doritori de forţă nouă de muncă. Cele mai multe dintre afacerile dezvoltate în regiune au ajuns la un grad de maturitate, oportunităţile de extindere nu mai sunt atât de îmbucurătoare, astfel că investitorii se îndreaptă către alte zone.
Luni propice pentru recrutare
Regiunea de sud-est, în speţă judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea, Vrancea, va absorbi cel mai ridicat număr de angajaţi, în trimestrul trei al anului în curs, cu un procent de creştere estimat de 42%.
Potrivit studiului realizat de compania de resurse umane Manpower, spre deosebire de majoritatea celorlalte regiuni din România, previziunea netă de angajare din zonă s-a îmbunătăţit faţă de trimestrul anterior, prezentând o creştere de două puncte procentuale.
Evoluţia poate fi pusă şi pe seama intensificării unor activităţi sezoniere din unele zone. Angajatorii din regiunea nord-vest anticipează un trimestru prosper, cu oportunităţi considerabile de creştere