Traim astazi intr-o Romanie care copiaza pe rupte. Elevi, politicieni, afaceristi, functionari, toti copiaza pe rupte. O astfel de tara nu ofera multe sanse unui elev stralucitor, care in 1987 castiga doua premii la olimpiadele internationale de chimie. Altundeva, acest elev ar fi fost un model, dar in Romania care copiaza acest elev nu este nimic mai mult decat un «tocilar». Unde a ajuns dupa doua decenii elevul stralucit puteti afla din interviul Hotview. Tot aici veti citi despre vremuri trecute in care profesorii erau prietenii elevilor si despre vremurile viitoare in care bateriile vor functiona cu apa.
* Mihai Barboiu s-a nascut in octombrie 1968 si, in timpul liceului, a castigat doua medalii, una de bronz si una de aur, la olimpiadele internationale de chimie.
* Are o licenta in chimie organica obtinuta la Universitatea de Politehnica din Bucuresti.
* In 1998 devine doctor in stiinte al Universitatii Montpellier din Franta. Devine apoi asistentul castigatorului unui premiu Nobel pentru chimie, profesorul Jean-Marie Lehn, alaturi de care va lucra la Strasbourg timp de 3 ani.
*In 2004, fostul elev olimpic, castiga unul dintre cele mai prestigioase premii ale cercetarii europene: “European Young Investigator Award”, obtinand si un grant de cercetare in valoare de peste un milion de euro.
*Este numit lider al grupului de cercetare in “Nanosisteme Adaptative Supramoleculare” din cadrul Institutului European de Membrane de la Montpellier. Accepta in acelasi timp si functia de profesor asociat la Universitatea Politehnica din Bucuresti.
*A fost fellow al Pole Europeene Universitaire si in 2007 a primit medalia de onoare “C.D.Nenitescu” din partea Societatii Romane de Chimie. V.M. : Ati lucrat in apropierea unei mari personalitati a chimiei moderne, profesorul Jean-Marie Lehn, medaliatul cu Nobel pentru chimie. Exista o in