Sportul diminueaza riscul unui atac de cord, al cancerului de colon, diabetului si hipertensiunii arteriale, ajutand foarte mult si la mentinerea siluetei, calmarea durerilor cauzate de artrita si reducerea simtomelor de depresie, potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Deasemenea poate reduce vizitele, pe care esti nevoi sa le faci la doctor si nevoia de medicamente.
Daca nu vrei sa faci parte din majoritatea oamenilor care prefera sa leneveasca in locul a 10-15 de sport, trebuie doar sa te ridici din canapea si sa schimbi ceva.
Cea mai utilizata scuza pentru sedentarism este lipsa timpului. Esti nevoit sa lucrezi intre 60 si 80 de ore pe saptamana, ai un sot, o sotie sau copii care te solicita la maxim? E normal ca la sfarsitul zilei sa simti nevoia sa dormi si atat. In nici un caz nu iti sta gandul la cateva minute de exercitii. Expertii in fitness afirma ca sunt mult mai multe motivele care pot influenta motivatia unei persoane privind sportul, incepand de la mediul in care traieste, pana la modul in care se adapteaza schimbarilor.
Pentru unele persoane, ideea de a merge la o sala de gimnastica si folosirea unor aparate este infricosatoare. Altora nu le place ideea de a face efort si de a se manifesta in fata altor persoane. "Femeilor nu le place ideea de a iesi la o plimbare, daca nu vad alte femei din cartierul lor facand acelasi lucru", afirma Eyler. Asta pentru ca nu se simt in siguranta sau nu sunt incurajate sa o faca.
Siguranta poate fi cea mai mare bariera. Persoanele cu venituri mici sunt mai putin active fizic deoarece, traind in cartiere de periferie, nu considera zona ca fiind sigura pentru exercitii in aer liber, potrivit unei studiu realizat de Universitatea Harvard, potrivit forbes.com.
Un cuvant important il are de spus autocontrolul. Daca ti-ai petrecut ziua abtinandu-te