Cresterea burselor americane de marti, 8 iulie, a surprins, poate, pe multi dintre cei cu pozitii Short. O crestere de 152 de puncte a indicelui Dow Jones nu poate trece neobservata. Insa, acest raliu a fost unul "cu picioare scurte". Marturisesc ca si eu am fost surprins de raliu. Nu de aparitia lui, ci de timing-ul ales si, mai ales, de motivatiile aduse, scrie Liviu Moldovan, pe blogul lui.
De regula, dupa un picaj important al pietei de, sa zicem 2%, apare un "technical rebound" chiar a doua zi. Am asteptat sa se intample asta de vreo cateva saptamani, dar degeaba.
Cele mai recente scaderi masive s-au inregistrat pe 26 iunie si 2 iulie. La prima dintre ele indicele Dow Jones a scazut 358 de puncte si, a doua zi, a mai scazut inca 106 puncte. Cea de-a doua, de 166 de puncte, a fost urmata de o crestere "anemica" de 73 de puncte pe care nu o putem califica, decat cu mare generozitate, ca fiind un rebound serios. Rezulta ca avem de-a face cu o piata obosita, incapabila sa inregistreze o crestere, daca nu chiar un "bear market rally".
Sa revenim la sesiunea de marti. O crestere de 152 de puncte pentru Dow Jones. De ce? m-am intrebat. Care a fost vestea buna care a generat raliul, in special pe final de sesiune? Am scanat cu mare atentie presa de specialitate, doar-doar oi gasi ceva care sa poata demonstra motivatia raliului.
Am gasit, in mare, trei aspecte prezentate: scaderea petrolului, declaratia lui Ben Bernanke si cea a lui Jamie Dimon, CEO al JP Morgan. Va spun sincer ca niciuna dintre ele nu m-a convins.
Citeste restul articolului si comenteaza pe Mersul Trendurilor. Cresterea burselor americane de marti, 8 iulie, a surprins, poate, pe multi dintre cei cu pozitii Short. O crestere de 152 de puncte a indicelui Dow Jones nu poate trece neobservata. Insa, acest raliu a fost unul "cu picioare scurte". Marturi